fbpx
12 november, 2019

BECK MASKIN SVERIGE AB UPPKÖPT AV KH-KONEET GROUP OY

Som en del av sin tillväxtstrategi har KH-Koneet Group tecknat avtal om förvärv av samtliga aktier i Beck Maskin Sverige AB. Förvärvet, undertecknat 11.11.2019, skapar en ny stark nordisk aktör inom maskinhandel.

Beck Maskin Sverige är ett svenskt företag som importerar Kobelco och Airman anläggningsmaskiner och utrustning samt erbjuder utöver försäljning av maskiner även maskinuthyrning, service och reservdelar i sina gedigna verksamhetsställen i Stockholm och Göteborg. Bolaget har total 33 anställda och en rapporterad omsättning på SEK 208 miljoner år 2018. Innan förvärvet tillhörde Beck Maskin Sverige den norska Beck Maskin koncernen.

”Expansionen till svenska marknaden genom köpet av Beck Maskin Sverige är ett stort steg i vår tillväxtstrategi. Förvärvet fördjupar vårt samarbete med Kobelco samt möjliggör en ännu bättre servicenivå till kombinerade kundbasen. Företagsaffären skapar även ett samarbete med norska Beck Maskin speciellt gällande tekniska lösningar”, säger Teppo Sakari Verkställande Direktör för KH-Koneet Group Oy.

I och med förvärvet ökar KH-Koneet Group anställda till cirka 120. Kombinerandet av gedigna kunnandet hos anställda i Beck Maskin Sverige och KH-Koneet Group leder till en starkt ökad förmåga att betjäna nuvarande och framtida kundbasen i både Sverige och Finland.

KH-Koneet Group Oy: 

KH-Koneet Group är ett av Finlands ledande importörer av bygg- och anläggningsmaskiner. Företaget erbjuder full service med ett brett produktsortiment där du hittar rätt maskin för varje bygg och anläggningstransport. KH-Koneet Group erbjuder service och reservdelar i hela landet och har egen teknisk support. Till koncernen hör KH-Koneet, Kobelco Center och Edeco Tools som importerar, säljer och erbjuder service samt Crent som är inriktad på maskinuthyrning. Koncernens omsättning år 2018 var cirka 83 miljoner euro.

För ytterligare information vänligen kontakta:

VD Teppo Sakari, KH-Koneet Group Oy, tel. +358 50 061 0990, teppo.sakari@kh-koneet.fi