Blog

26 juni, 2020

S-Rental blir en del av KH-Koneet Group

KH KONEET GROUP har genom KH-Maskin AB förvärvat samtliga aktier i maskinuthyrningsföretaget S-Rental AB

S-RENTAL är ett svenskt företag grundat 2016 som specialiserar sig på uthyrning av entreprenadmaskiner. Företaget har sett en snabb tillväxt och omsatte 52 miljoner kronor under räkenskapsperioden som avslutades i augusti 2019. S-Rental har lokaler i Enköping och sysselsätter cirka 15 personer. Innan företagsköpet ägdes företaget av Törnells Maskinuthyrning AB och företagets vd Tony Ferm, som fortsätter som chef för S-Rental.

AFFÄREN skapar en stabil grund för ökad kundservice och tjänster på den svenska marknaden. Vi på KHKoneet Group ser maskinuthyrning som en växande trend och ett ökat behov av helhetslösningar på den svenska marknaden. Förvärvet av S-Rental är ett led i våra långsiktiga planer i Sverige. S-Rental är en kundorienterad maskinuthyrare ledd av Tony Ferm, som tillsammans med KH-Maskin AB och vårt försäljningsoch servicenätverk för maskiner från Kobelco och Wacker Neuson, kommer att komplettera vårt utbud på den svenska marknaden. Samtidigt stärker affären vårt samarbete med Törnells Maskinuthyrning, säger Teppo Sakari, vd för KH-Koneet Group som var med och grundade S-Rental.

MASKINUTHYRNINGEN kommer att bli en viktig del av KH-Koneet Groups verksamhet i Sverige. Vår vd/Country Manager Martin Lindén har haft en viktig roll i utvecklingen av vår strategi för den svenska marknaden och i att genomföra förvärvet av S-Rental. Vi delar uppfattningen att maskinuthyrning är helt i linje med vad marknaden efterfrågar och vi ser det som en viktig verksamhet för oss, för att kunna utveckla vår service och helhetslösningar till våra kunder.

KH-KONEET GROUP är en ledande importör av entreprenadmaskiner med verksamhet i Finland och Sverige. KHKoneet Group är en komplett serviceleverantör som tillhandahåller rätt maskin för alla typer av anläggningsarbeten och materialtransporter, heltäckande service och reservdelstjänster samt kunnig teknisk support. Koncernen består av affärsenheterna KH-Koneet, Kobelco Center, Edeco Tools och KH-Maskin AB som importerar, säljer och servar maskiner, samt maskinuthyrningsföretaget Crent som är specialiserat på maskiner för anläggnings- och grundläggningsarbeten. År 2019 uppgick KH-Koneet Groups omsättning till 97 miljoner euro.

Nyheter
Om Jimmy